Förra årets mottagande av Årets Arrangör 2016 gör Linköping till ett säkert kort för underhållning. I vår är schemat återigen fyllt  av shower och evenemang som passar alla åldrar och smaker. Till exempel kommer Takida tillsammans med Stiftelsen inta scenen på Linköping Konsert och Kongress.  

Linköping är staden som många kallar för evenemangstaden och som väntat fick Visit Linköping nyligen priset för Årets arrangör 2016. Staden har stort engagemang och lockar varje år tusentals musikintresserade som kan ta del av underhållning. Som man skriver om på Affärsliv är det evenemanget Sweden Live som delar ut priset varje år. Motiveringen för priset 2016 var att Visit Linköping & Company har lockat artister som Kent, Laleh och Elton John där stora publikhav har varit succé. Man har även vägt in att bredden i musiken har funnits runt om på stadens alla scener.

Nu när våren är på intåg i landet är en uppsjö av artister inbokade och evenemang planerade  för att underhålla Linköpingsborna. Det finns något för alla smaker, för alla åldrar och för alla olika typer av sällskap. Det är bara att börja kryssa för rätt datum i kalendern och börja boka biljetterna.

Vad kan vi vänta oss under 2017?

Corren.se presenterar man många av de underhållande konserterna som kommer att hållas i Linköping under våren. Det är både välkända artister som stannar i Linköping under sina turnéer samtidigt som lokala coverband kommer och står för show.

Några höjdpunkter under våren:

  • Takida och Stiftelsen är ute på turné tillsammans för första gången och kommer att stanna till i Linköping den 10 februari. Robert Pettersson är sångaren i båda banden och kommer bjuda på alla hits i Linköping Konsert och Kongress. Biljetterna släpptes 27 oktober.
  • José Gonsalez intar staden den 8 februari tillsammans med sin stråkorkester The String Theory och bjuder på sin amerikanska folkrock och västafrikanska ökenblues. Även denna konsert kommer hålla hus på Linköping Konsert och Kongress.
  • Sabina Ddumba, den prisbelönta stjärnan med många hits, turnerar nu runt med sitt debutalbum. Den 7 april kommer hon att underhålla publiken i Linköping med bland annat låtarna ”Effortless” och Not Too Young”.
  • ”Så mycket bättre” – aktuella Little Jinder kommer stanna till i Linköping under vårens turné. Föra årets släppte hon sitt tredje album ”Allting suger” och kommer att inta scenen den 24 februari.
  • Även Melodifestivalen kommer att ha sin ”Andra Chansen” i Saab Arena den 4 mars. Det är för femte året i rad som Melodifestivalen besöker Linköping men första gången man arrangerar Andra Chansen.

Tips på boende

Med inköpta biljetter till någon av konserterna blir nästa steg att hitta någonstans att bo under vistelsen (om man inte är lycklig Linköpingsbo förstås). Det finns mängder av valmöjligheter i alla prisklasser som ligger med närhet till allt som staden erbjuder. Ni kanske har tänkt att förgylla resan med annat än bara konserten och vill hitta ett hotell som ligger nära just er aktivitet? Kika in på  hotellilinköping.se för information och boka ett boende som passar just dig och ditt sällskap.