I dagarna har det varit festivalhelg i Stockholm, med stadsfesten Stockholm Music and Arts som bjöd på stornamn som Van Morrison, Thåström och en hel del fler stjärnor från den stora musikscenen. Vi skriver om festivalen och kopplar detta till ett tidigare inlägg om allsången i Stockholm.

I DN kan vi läsa i en nyligen publicerad artikel att skyfall och sol kantande dagarna samtidigt som artisterna steg av och på scenen, sjöng, spelade saxofon och skapade en sådan där underbar festivalstämning som man må6353971-people-dance-during-rock-concertste vara på plats för att känna. Vissa sångakter går sig dessutom säkerligen bäst i lite mulet och regn, det skapar en sort känsla, kanske av vemod? Andra ska ha strålande sol, en riktigt varm och nästintill tropisk sommarkväll då måsar glider runt uppe i det blå och doften av öl och hamburgare vilar i luften.

Andra artister som intog scenerna vad bland andra Frida Hyvönen, Sofia Karlsson och Anna Ternheim – alla tre fantastiskt talangfulla och underbara att lyssna till, särskilt när det är sommar i huvudstaden och grönt överallt, från träd till mjuka gräsmattor till fläckarna på folks byxben. Rosor och liljor blommar samspelt i de planteringar som finns i förmodligen varenda ambassads trädgård, tillsammans med hortensia och prunkande träd. Stockholm lever.

Kulturstaden

Ja Stockholm är en fantastisk kulturstad där det är lätt att hitta på saker att göra en varm (eller kall) helg under årets sommarmånader. Förutom nämnda stadsfestival finns det fullt av spelningar på andra håll i staden, historia så det ryker om det strösslade ut över alla museum – från Livrustkammaren till Vasa. Om en är mer intresserad av just musik är dock Abba-museet något som nog tilltalar många med interaktiva utställningar och teknik, montrar med kläder som de fyra stjärnorna en gång uppträdde i, på scener runt om i världen, på vägen mot succé och framgång.

Nedan kan du se en video från en av Abbas alla konserter, live på Wembley Arena år 1979: