Skidresor till alperna behöver inte bara handla om skidåkning. För många handlar de minst lika mycket om nattliv. Det är inte fråga om nattliv à la Berlin, med internationella technostjärnor som dj:s på klubbarna. Däremot är det inte fråga om fågeldansen heller.

Än så länge är det inte så vanligt att skidorter profilerar sig med hjälp av nattlivet, men det är säkert bara en tidsfråga. De senaste åren har man även sett ett ökat intresse för mer ”naturliga” och gammaldags skidformer som längdskidåkning och telemark, inte minst hos de som tidigare mest varit inne på klubbliv och förlagt alla sina semesterresor till Berlin. Här finns en nisch som en så länge är oexploaterad, nämligen att arrangera kombinerade klubb- och telemarksresor. Lugnare skidåkning kombineras med häftigare klubbliv. Det här skulle kanske än så länge passa bättre i Skandinavien än nere på kontinenten, men med tiden kommer det nog att komma även dit.

Vart ska man då åka om man redan idag vill ha både skidåkning och klubbliv? Ett bra val är faktiskt Libanon, som inte är känt som något vintersportland i Sverige. Faktum är dock att det finns höga, snötäckta berg inte långt från Beirut, staden som är känd som Mellanösterns Paris och vars nattliv har något för alla smaker.