Något som länge kännetecknat Malmö är stadens rika klubbliv och kreativa unga som hittas här, men trots det blev det inte en malmöbo som kammade hem förstaplatsen i DJ-tävlingen som hölls på Slagthuset – det gjorde istället en DJ-duo från Kalmar.

dj-724x314I Malmö hittas ett rikt klubbliv och en uppsjö av danshak och partyställen att ta sig en drink och en svängom på dansgolvet på. Så att man här håller en DJ-tävling för att kora vem som är den bäste på att snurra skivorna är inget som direkt förvånar. Men vad som däremot kanske inte hade väntats när vinnaren skulle koras på klubben Slagthuset i Malmö var att det inte blev en malmöbo som kom upp på scenen för att motta förstapriset i tävlingen. Det fick istället en DJ-duo från Kalmar äran att göra. Och vinsten? En stor julkonsert inför en publik på 1 500 personer.

Varför vann Kalmar-duon?

Till Barometern säger Jusuf Mahmud och Patrik Sloth som tillsammans utgör DJ-duon JupTrick att anledningen till att det just var de som kammade hem förstaplatsen var för att de gjorde sin grej, publiken diggade dem och så gjorde även domarna. Uppenbarligen. Nu väntar en riktig storvinst, eller i alla fall något som kan komma att bli en bra start på en stor karriär inom DJ-yrket, nämligen en konsert för en publik på hela 1 500 personer. En annan faktor som killarna tror spelar in för varför just det var de två som vann har att göra med deras scennärvaro. Till tidningen säger de vidare att de inte bara står still vid mixerbordet såsom många DJ:s idag faktiskt gör. Istället hoppar de omkring lite mer, är närvarande i mikrofonen och gör en riktig show av det hela – så som det ska vara helt enkelt.

Bor i olika städer

Grabbarna som utgör duo träffade varandra på en festresa i fjol och liksom fann varandra. Sen testade de att spela tillsammans. Något som visat sig fungera riktigt bra. Men vad som däremot stjäl en del tid är att de båda faktiskt bor i olika städer. Men till tidningen säger de att de helt enkelt får pendla lite.

Här har duon spelat:

  • Stadsfesten i Kalmar 2016
  • Köpenhamnsfestivalen Distortion 2016
  • Juldagsspelningen på Slagthuset i Malmö 2016
  • Kommande: ska vara med i en tävling till där priset inte är en publik på 1 500 personer utan en kontantvinst på 1 500 kronor.
  • Aktuella med: låten Move.