Är du en av dem som känner dig manad att ta över klubbscenen och bli nästa stora DJ att turnera runt på de bästa klubbarna i världen? Stegen från att börja i sitt eget vardagsrum till att bli ett affischnamn är lång och tuff, men inte alls omöjlig för den som har bestämt sig.  

Många börjar längst ner, långt ifrån skapandet av hitsen. Efter att ha övat lite hemma tar man steget till någon av de lokala pubarna eller uteställena, för att få en vana och dessutom för att lära sig vad det är som publiken generellt gillar. Att veta vad som får dansgolvet att plötsligt bli tomt är en nyttig erfarenhet, även om det alltid behöver finnas en balans mellan vad publiken vill höra och det att gå sin egen väg. Trots allt så spelar man för att tillfredsställa publiken, har man tur och är duktig kommer de att gilla det man själv har skrivit.

Övning ger färdighet

För att kunna ta sig till toppen krävs det att man inte bara kan leva upp till de förväntningar som kommer att ställas utan dessutom att man klarar att leva upp till konkurrensen. En konkurrens som på toppen kommer att vara stenhård. De flesta som har slagit igenom sort har börjat med att träna hemma, vilket dock kräver en egen utrustning och att man kan kontrollera akustiken. Att se till att inte grannarna störs medan man spelar kan man bland annat göra med hjälp av ljudabsorbenter. Erfarenhet är en fördel eftersom att den ger en rutiner och invanda mönster hur man gör i olika situation. Alla stora artister och musikstjärnor lägger ner lika mycket tid på att träna och öva som de faktiskt framträder för en publik. Allt handlar därmed inte bara om en naturlig och medfödd talang, utan även om mycket nedlagt arbete till att bli så bra som man möjligtvis kan bli och alltid kunna ge publiken det som dem vill ha.