Tänker man på Stockholm så tänker man nog även på nattlivet, klubbarna och Stureplans inneställen, men något som också är synonymt med staden är dess sommarkvällar på Skansen – eller rättare sagt sommartisdagarnas Allsång på Skansen som är en riktig musik- och folkfest!

mikrofon knytnäveAllsång på Skansen sänds tisdagar klockan 20.00 på SVT1 under hela sommaren och leds av sångerskan och numera tv-profilen Petra Marklund. Men Allsången är inte bara sång, dans och nöje utan programmet har under sina aktiva år även kantats av en hel rad olika skandaler och programmet har flertalet gånger anmälts till granskningsnämnden då tittare ansett att programmet innehållit opassande inslag. Exempelvis skriver Göteborgs-Posten om hur Allsången anmälts för allt från hets mot folkgrupp och kränkningar av nazister till opassande låttexter och sketcher, men än har ingen anmälan resulterat i att Allsång på Skansen fällts – vilket betyder att programmet i själva verket är väldigt harmlöst, precis som det är tänk att vara. För är det något som är värt ett besök om man semestrar i Stockholm på sommaren så är det Allsången och den hittar man alltså på Skansen. Men ett tips är att planera ditt allsångsbesök i förväg, Allsången är nämligen populär bland såväl turister som för stockholmare och därför kan det vara väl värt att boka in dig på ett hotell några dagar innan så du är i god tid till Stora scenen innan programmets starttid – och lediga hotellrum hittar du enklast genom att klicka in på Stockholmshotell.com.

Sommarens Allsångsartister

I sommar har vi mycket att se fram emot musikmässigt för vi kommer nämligen få se en rad olika artister på Allsång på Skansen som bland annat:

  1. 23 juni: Carola Häggkvist och Hasse Andersson
  2. 30 juni: Norlie & KKV, Måns Zelmerlöw och Tomas Ledin
  3. 7 juli: Bo Kaspers Orkester, Danny Saucedo och Magnus Carlsson
  4. 14 juli: Darin, Titti Sjöblom och Zara Larsson
  5. 21 juli: Dinah Nah, Ida LaFontaine och Lasse Stefanz & Mikael Wiehe
  6. 28 juli: Alcazar, Gunilla Backman och Viktor Olsson
  7. 4 augusti: CajsaStina Åkerström och Petter
  8. 11 augusti: Lena Philipsson och Tommy Körberg